15 Mayıs 2018 Salı

ŞAİRİN BİYOGRAFİSİ

(3 Temmuz 1981, Ankara)

Ankara’da 3 Temmuz 1981 tarihinde dünyaya geldi. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Başkent’te tamamladı. Anafartalar Anadolu Ticaret Meslek Lisesinden 1999 yılında mezun oldu. Aynı sene Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. İkinci sınıfta Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümüne yatay geçiş yaptı. Haziran 2003’te Ankara Üniversitesinden Gazetecilik Bölüm Birincisi olarak mezun oldu. Ankara ve İstanbul’da 2014 yılına kadar çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda muhabir, hikâye yazarı, redaktör ve editör pozisyonlarında çalıştı. 2017-2022 arasında Anı Yayıncılıkta (Ankara) Türkçe Dil Kontrol Sorumlusu, Türkçe Editörü, Redaktör ve Dizgi Tasarımcı olarak görev yaptı. 2022 yılında Gazete Durum haber portalında Haber Editörlüğü yaptı. Haber Ayyıldız internet gazetesinde Haber Editörlüğü görevini sürdürmektedir.

Çağla Göksel Çakır, Güncel Sanat Dergisinin (Antalya) 2013’te düzenlediği ‘Kaygusuz Abdal Şiir Yarışması’nda ‘Güncel Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Şairin ilk şiir kitabı 'Ekose Mutsuzluklar', Ocak 2017’de Mühür Kitaplığından (İstanbul) çıktı. Şiirleri, denemeleri ve şiir/şair/kitap incelemeleri; Aksi Sanat, Yıldız Tozu, Mavi ve Yeşil, Mühür, Patika, Eliz Edebiyat, Yedi İklim, Güncel Sanat, Şiir Vakti, Hayal Bilgisi, aksisanat.com, kitaphaber.com.tr gibi çeşitli edebiyat dergi ve sitelerinde yayımlandı/yayımlanmaktadır. aksisanat.com sanat ve edebiyat portalında köşesi bulunmaktadır. Ankara’da yaşayan şair, evli ve iki çocuk (Elif ve Mert Efe) annesidir.


Ödülleri: 2013 yılında Güncel Sanat Dergisi'nin düzenlediği 'Kaygusuz Abdal Şiir Yarışması'nda 'Güncel Sanat Ödülü'ne layık görüldü.


Yapıtları:
Şiir Kitapları:
Ekose Mutsuzluklar (2017, Mühür Kitaplığı, İstanbul)
Kaynaklar:
http://caglagoksel.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder